Páfosz legszebb strandjai

0 hozzászólás

Írta: Polgár Anna

2021.05.24.
Páfosz Paphos legszebb strandjai

Cipruson kiemelten figyelik a strandok tisztaságát és biztonságát és jó hír, hogy évről évre növekszik a Kék Zászlós strandok száma. (A Kék Zászló program egy minőségbiztosítási rendszer, mely a strandok és kikötők vizének tisztaságát hivatott jelezni.) 

Páfoszon és a régióban számtalan szebbnél szebb strand közül válogathatunk, íme az én TOP10 válogatásom:

Páfosz városi strand

SODAP / Municipial Beach néven is megtalálható. Szintén a páfoszi tengerparti sétány mentén, az Amavi hotellel szemben találjuk ezt a minden kényelemmel felszerelt strandot: bérelhetünk napágyat és napernyőt, van zuhanyzó, mosdó és egy kis bárban vehetünk hideg italokat, kávét, könnyű ételeket, jégkrémet. Partja kellemes, homokos, kisebb sziklás szakaszokkal.

Páfosz városi strand.

Venus Beach

A Vénusz hotellel szemben, a Királysíroktól nem messze található ez a hangulatos kis strand, melynek vize csendes és biztonságos. A víz sekély és homokos, így gyerekekkel is nyugodtan lehet itt fürödni. Ez az egyik legnépszerűbb strand Páfoszon, helyiek és turisták is előszeretettel látogatják.

Venus beach

Alykes Beach

Páfosz turista övezetében, a kikötőhöz közel, szállodák és éttermek szomszédságában található ez a szép kis strand,
mely könnyen megközelíthető akát busszal is, a Poseidonos Avenue egyik buszmegállójából.
Kipróbálhatunk itt különböző vizisportokat és a nyári szezonban életmentők is vigyáznak a fürdőzők épségére.

Alykes Beach

Faros Beach

Faros görögül világítótornyot jelent, ami utal a strand helyére, hiszen a páfoszi világítótorony közelében található. A strand nagyon jól felszerelt, van öltöző, napágyak és napernyők, a parti bárokban kapható étel-ital és jégkrém, a vízi sportok rajongói pedig megtalálhatják a kedvükre valót: fánk, vízi siklóernyő és sok más elérhető, sőt még egy kiváló strandröplabda pálya is van itt.

Faros beach

Faros beach

Riccos Beach

A Páfoszi aquaparkot és a hotelek sorát elhagyva találhatjuk meg ezt a strandot, melynek talaja homokos és kavicsos, napágyakkal és ernyőkkel felszerelt. Geroskipou beach néven is kereshetjük.

Riccos / Geroskipou beach

Riccos / Geroskipou beach

Coral – öböl, Corallia Beach

Páfoszról a tengeri barlangok és az EDRO III. hajóroncs felé haladva, de még azok előtt találjuk ezt a két csodás strandot, melyek egymás mellett helyezkednek el.

A Coral – öböl Páfosz környékének legfelkapottabb tengerpartja, több száz méteren keresztül húzódó strand aranyhomokos parttal, teljes kiépítettséggel, napágyakkal és ernyőkkel, mosdókkal, zuhanyzókkal, kávézókkal és éttermekkel. A strand partja lassan mélyül, így kisgyermekes családok számára is ideális. Autóval és Páfosz helyi busszal is könnyen megközelíthető.

A Corallia Beach az azonos nevű hotel mellett található, szintén kék zászlós, de kevésbé felkapott és ismert, mint a Coral – öböl. A strand gyerekekkel és minden korosztálynak ideális, hiszen a víz sekély, tiszta és nagyon kellemes a hőmérséklete. A hullámtörő szikláknak köszönhetően még szeles időben sem erős itt a hullámzás.

Coral – öböl

Corallia Beach

Sandy Beach

Páfoszról Coral – bay felé haladva találjuk ezt a gyönyörű, homokos strandot, amely Ciprus egyetlen, szörfözésre is alkalmas strandja. Általában nem zsúfolt, egy kis bárban vehetünk frissítőket, bérelhetünk napágyakat és napernyőket, és van zuhanyzó is. Fontos tudni, hogy itt vigyázni kell az ún. rip áramlatokra, amelyek veszélyesek lehetnek az úszókra nézve, ezt táblák is jelzik a parton. Mivel hullámtörő nincs, ezért gyakran találkozhatunk itt nagy hullámokkal.

Sandy beach

Aphrodité Sziklája

A hely, ahol a szépség és a szerelem istennője megszületett és a szikla, melyre a mítosz szerint először kilépett, Páfoszon található. A strand maga kavicsos és sziklás és a víz gyorsan mélyül. Itt ne számítsunk klasszikus strand hangulatra, nincsenek napágyak és napernyők, mégis sokat jönnek ide egy kis fürdőzésre, mivel a hely hangulata, romantikája egyedülálló, különösen szép naplemente idején. A part felett, az út mentén van egy kis kávézó és szuvenír bolt, valamint mosdó is. Autóval vagy helyi busszal könnyen megközelíthető.

Nézd meg az Aphrodité sziklájánál készült videómat:

Ha tetszett a videó, akkor iratkozz fel a YouTube csatornámra (két kattintás) 🙂

Lara – öböl

teknősök strandja néven is ismert öböl Páfosztól északra, az Akamas természetvédelmi terület partján helyezkedik el. Az ide vezető földút meglehetősen rossz minőségű, ezért megközelítése terepjáróval vagy quad/buggy járművekkel a legegyszerűbb. Ez a hosszú, homokos partszakasz nincs kiépítve, a természet háborítatlan szépségében csodálható. Az öböl a cserepes teknősök fészekrakó helye, ezért természetvédelmi terület is egyben, ezt tisztelve és szem előtt tartva látogassuk a strandot.

Lara – öböl

Yiannakis Beach

A természeti szépségéről és kristálytiszta vizéről híres strand Latchi-ban, Páfosztól északra, az Anassa hotel közelében található. Ez egy hosszabb, apró kavicsos partszakasz, ideális hosszú sétákra és hangulatos estékre. A strand mosdóval, zuhanyzóval felszerelt, bérelhetünk napágyakat, ehetünk egy jót az itteni étteremben vagy ihatunk egy frissítőt az étterem melletti bárban.

Yiannakis beach

Térkép és navigáció:

Jó strandolást kivánok! 🙂

Hasonló bejegyzések

Programok Páfoszon esős időben

Programok Páfoszon esős időben

Ciprus időjárása imádnivaló, de azért itt is előfordulhat néhány esős és borús nap a téli hónapokban. Ha éppen ilyenkor jársz Páfoszon, ne aggódj, esős időben sem fogsz unatkozni! Μutatok neked néhány olyan programot, melyek rossz időjárás esetén is érdekesek és...

bővebben
Lara – öböl, a teknős strand

Lara – öböl, a teknős strand

Ciprus nyugati oldalán, a Páfosz régióban találhatunk egy varázslatos, tiszta vízű és csendes strandot, ahol a természet háborítatlan szépségében csodálható. Az Akamas – félszigeten található Lara - öböl elsősorban szépsége miatt ismert, de van még valami, amivel az...

bővebben
Az Avakas hasadék

Az Avakas hasadék

Az Avakas hasadék - mondják szurdoknak vagy kanyonnak is - Ciprus nyugati részén, az Akamas - félsziget területén található, Páfosztól kb. 20 km-es távolságra. Mindenkinek le fog esni az álla, aki meglátogatja ezt a hasadékot, hiszen ilyen látványban nem mindennap...

bővebben

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.