Akamas kék lagúna, Ciprus, Páfosz régió

0 hozzászólás

Írta: Polgár Anna

2022.07.09.
Kék Lagúna Ciprus Paphos Páfosz

Egy ciprusi nyaralás kihagyhatatlan része egy kirándulás az Akamas – félszigetre, melyet Ciprus Páfosz régiójában, a sziget észak-nyugati csücskében találhatunk.

Kék Lagúna Ciprus Paphos Páfosz

Az Akamas – félsziget, Ciprus, Páfosz régió.

Ez a terület a természeti szépségek valóságos tárháza!

Látványos túraútvonalak, aprócska falvak, egy titokzatos hasad΄ék, teknősök és egy csodálatos lagúna is vár minket ezen a vad, de mégis paradicsomi és a mai napig nagyrészt érintetlen tájon.

Távol a világ zajától és a lakott településektől, Aphrodité fürdőjétől nem messze találhatjuk a méltán híres Kék Lagúnát, ami egy igazi gyöngyszem a mediterrán kékségben.

A kristálytiszta vízben megmártózva élvezhetjük a napsütést és gyönyörködhetünk a festői környezetben, nem véletlenül ez a sziget egyik legkedveltebb helye.

Akamas - félsziget Paphos Ciprus

Akamas – félsziget, kék lagúna.

A lagúna megközelítése

Több módon is megközelíthetjük ezt a csodás partszakaszt: bérelt autónkkal leparkolhatunk az Aphrodité fürdője melletti parkolóban és innen egy kb. 5 km-es gyalogtúrával eljuthatunk a lagúnához.

Ez a túra a nyári hőségben nem javasolt és bármikor is megyünk, legyen nálunk víz és készüljünk kényelmes és strapabíró cipővel, mert az oda vezető út, bár gyönyörű és végig a tengerparton vezet, de nem a legjobb minőségű.

Kék Lagúna Ciprus Paphos Páfosz

Útban a lagúnához.

Sokan egy szervezett program keretében, Akamas – félsziget jeep safarin vagy egy hajókirándulással kombinált jeep safarin látogatnak el ide, melyet sok cég kínál Páfoszon.
Egy ilyen túrán nem csak a lagúnához, de a félsziget egyéb látványosságaihoz is eljuthatunk és közben rengeteg érdekes dolgot tanulhatunk tapasztalt túravezetőnktől.

Kék Lagúna Ciprus Paphos Páfosz

Akamas – félsziget jeep safari.

További lehetőség, ha Latchi kikötőben hajóra szállunk és a habokat szelve érkezünk meg a lagúnához.
A nyári szezon idején rengetegen kínálnak pár órás, naponta 3 időpontban, induló hajókirándulásokat.

Kék Lagúna Ciprus Paphos Páfosz

Hajókirándulás a kék lagúnához.

A Latchi – ból a lagúnáig vezető, kb. 20 perces hajóút nagyon szép. A lagúnában a hajók kikötnek a tengeren és ott is maradnak másfél – két órás időtartamra, ezidő alatt lehet csobbani, sznorkelezni, úszkálni vagy csak napozni.

Kék Lagúna Ciprus Paphos Páfosz

Latchi kikötő, Páfosz, Ciprus.

Kíváló nyári program, akár családoknak, gyerekekkel is egy buszkirándulás, 3 órás hajókirándulással kombinálva, a kék lagúnához.
Ezen a tartalmas és érdekes, egész napos kiránduláson Ciprus Páfosz (Paphos) régiójának főbb természeti látnivalóit fedezhetjük fel: kényelmes buszon utazva kalandozhatunk és vár ránk egy csodás hajókirándulás is a festői kék lagúnába.

Autóval a lagúnát nem tanácsos megközelíteni, egyrészt mert a magas sziklafalakon kanyargó út rossz minőségű, másrészt egyes helyeken nagyon elkeskenyedik, így két jármű csak szűkösen tud elhaladni egymás mellett, emiatt sajnos már több baleset is volt itt.

Veszélyes út az Akamas félszigeten, Páfosz, Ciprus

Veszélyes útszakasz az Akamas-félszigeten.

Az Akamas kék lagúna – nehezebb megközelíthetősége miatt – nem annyira zsúfolt, mint Ciprus más tengerparti részei, de talán éppen ez az egyik vonzereje is.

A kristálytiszta és a kék különböző árnyalataiban tündöklő víz és a gyönyörű, sziklás partszakasz mindenkit rabul ejt, aki erre jár.

Kék Lagúna Ciprus Paphos Páfosz
Akamas - félsziget Paphos Ciprus
Kék Lagúna Ciprus Paphos Páfosz

Hasonló bejegyzések

Mit érdemes venni Cipruson?

Mit érdemes venni Cipruson?

Egy ciprusi nyaralás elmaradhatatlan része a szuvenír vásárlás. A szigeten jártunkban keltünkben rengeteg ajándék boltot taláhatunk, ahol jellemzően "bóvlit" árulnak fillérekért: kulcstartót, hűtőmágnest, napszemüveget, kalapot, táskát, legyezőt és más kacatokat....

bővebben
8 szupertitkos hely Cipruson, ami nincs benne az útikönyvekben

8 szupertitkos hely Cipruson, ami nincs benne az útikönyvekben

A csodaszép, sziklás tájairól, magas hegyeiről és idilli hangulatú apró falvacskáiról híres Ciprus nem csak a tengerimádók számára ideális úti cél. A Földközi-tenger keleti csücskében található szigetország bővelkedik történelmi, gasztronómiai és természeti...

bővebben
5 meglepő tény, amit valószínűleg nem tudtál Ayia Napa-ról

5 meglepő tény, amit valószínűleg nem tudtál Ayia Napa-ról

A Földközi-tenger harmadik legnagyobb szigeteként egyáltalán nem meglepő, hogy Cipruson sem látnivalókban, sem programokban nincs hiány. Az ínycsiklandó ételek végigkóstolása és a történelmi romok felfedezése mellett számos oka van annak, hogy ez a lenyűgöző...

bővebben

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük