Akamas kék lagúna, Ciprus, Páfosz régió

0 hozzászólás

Írta: Polgár Anna

2022.07.09.
Kék Lagúna Ciprus Paphos Páfosz

Egy ciprusi nyaralás kihagyhatatlan része egy kirándulás az Akamas – félszigetre, melyet Ciprus Páfosz régiójában, a sziget észak-nyugati csücskében találhatunk.

Kék Lagúna Ciprus Paphos Páfosz

Az Akamas – félsziget, Ciprus, Páfosz régió.

Ez a terület a természeti szépségek valóságos tárháza!

Látványos túraútvonalak, aprócska falvak, egy titokzatos hasad΄ék, teknősök és egy csodálatos lagúna is vár minket ezen a vad, de mégis paradicsomi és a mai napig nagyrészt érintetlen tájon.

Távol a világ zajától és a lakott településektől, Aphrodité fürdőjétől nem messze találhatjuk a méltán híres Kék Lagúnát, ami egy igazi gyöngyszem a mediterrán kékségben.

A kristálytiszta vízben megmártózva élvezhetjük a napsütést és gyönyörködhetünk a festői környezetben, nem véletlenül ez a sziget egyik legkedveltebb helye.

Akamas - félsziget Paphos Ciprus

Akamas – félsziget, kék lagúna.

A lagúna megközelítése

Több módon is megközelíthetjük ezt a csodás partszakaszt: bérelt autónkkal leparkolhatunk az Aphrodité fürdője melletti parkolóban és innen egy kb. 5 km-es gyalogtúrával eljuthatunk a lagúnához.

Ez a túra a nyári hőségben nem javasolt és bármikor is megyünk, legyen nálunk víz és készüljünk kényelmes és strapabíró cipővel, mert az oda vezető út, bár gyönyörű és végig a tengerparton vezet, de nem a legjobb minőségű.

Kék Lagúna Ciprus Paphos Páfosz

Útban a lagúnához.

Sokan egy szervezett program keretében, Akamas – félsziget jeep safarin vagy egy hajókirándulással kombinált jeep safarin látogatnak el ide, melyet sok cég kínál Páfoszon.
Egy ilyen túrán nem csak a lagúnához, de a félsziget egyéb látványosságaihoz is eljuthatunk és közben rengeteg érdekes dolgot tanulhatunk tapasztalt túravezetőnktől.

Kék Lagúna Ciprus Paphos Páfosz

Akamas – félsziget jeep safari.

További lehetőség, ha Latchi kikötőben hajóra szállunk és a habokat szelve érkezünk meg a lagúnához.
A nyári szezon idején rengetegen kínálnak pár órás, naponta 3 időpontban, induló hajókirándulásokat.

Kék Lagúna Ciprus Paphos Páfosz

Hajókirándulás a kék lagúnához.

A Latchi – ból a lagúnáig vezető, kb. 20 perces hajóút nagyon szép. A lagúnában a hajók kikötnek a tengeren és ott is maradnak másfél – két órás időtartamra, ezidő alatt lehet csobbani, sznorkelezni, úszkálni vagy csak napozni.

Kék Lagúna Ciprus Paphos Páfosz

Latchi kikötő, Páfosz, Ciprus.

Kíváló nyári program, akár családoknak, gyerekekkel is egy buszkirándulás, 3 órás hajókirándulással kombinálva, a kék lagúnához.
Ezen a tartalmas és érdekes, egész napos kiránduláson Ciprus Páfosz (Paphos) régiójának főbb természeti látnivalóit fedezhetjük fel: kényelmes buszon utazva kalandozhatunk és vár ránk egy csodás hajókirándulás is a festői kék lagúnába.

Autóval a lagúnát nem tanácsos megközelíteni, egyrészt mert a magas sziklafalakon kanyargó út rossz minőségű, másrészt egyes helyeken nagyon elkeskenyedik, így két jármű csak szűkösen tud elhaladni egymás mellett, emiatt sajnos már több baleset is volt itt.

Veszélyes út az Akamas félszigeten, Páfosz, Ciprus

Veszélyes útszakasz az Akamas-félszigeten.

Az Akamas kék lagúna – nehezebb megközelíthetősége miatt – nem annyira zsúfolt, mint Ciprus más tengerparti részei, de talán éppen ez az egyik vonzereje is.

A kristálytiszta és a kék különböző árnyalataiban tündöklő víz és a gyönyörű, sziklás partszakasz mindenkit rabul ejt, aki erre jár.

Kék Lagúna Ciprus Paphos Páfosz
Akamas - félsziget Paphos Ciprus
Kék Lagúna Ciprus Paphos Páfosz

Hasonló bejegyzések

Ciprus legszebb strandjai

Ciprus legszebb strandjai

A legszebb strandok Cipruson, amiket semmiképp se hagyj ki! Ha jártál már Cipruson, de szeretnél új dolgokat felfedezni, vagy ha még csak tervezed az utazást és kíváncsi vagy, milyen szuper strandokkal vár ez a lenyűgöző sziget, akkor ez a cikk pont neked szól....

bővebben
Páfoszi Régészeti Park, Ciprus

Páfoszi Régészeti Park, Ciprus

Tudtad, hogy a Ciprus nyugati partján fekvő Páfosz (Paphos) egész városa világörökségi védelem alatt áll, az itt található régészeti leletek miatt? Bizony, akárhová megyünk a városban, itt mindenhol történelmi vagy régészeti látnivalókra bukkanhatunk. A városban két...

bővebben
TOP15 látnivaló Cipruson

TOP15 látnivaló Cipruson

Ciprus a Földközi-tenger egyik legfontosabb szigete, Szardínia és Szicília után a harmadik legnagyobb a térségben. Földrajzi helyzetéből adódóan a kezdetektől fogva stratégia szerepet játszott a hatalmi harcokban, hiszen három kontinens, Európa, Ázsia és Afrika...

bővebben

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük