Minibuszos városnéző kirándulás Páfoszról

A galéria megtekintéséhez kattints a képre:

VÁROSNÉZŐ KÖRUTAZÁS: LARNAKA – LEFKARA – NIKÓZIA – egész napos program Páfoszról:
Mikor: kedden és pénteken

» Larnakai sós tó
» Hala Sultan Tekke mecset
» Szent Lázár templom
» Lefkara
» Nikózia városnézés – Óváros, Ledra utca

Larnaka, Ciprus harmadik legnagyobb városa, a sziget déli partján terül el. A környék egyik legnagyszerűbb látnivalója az itt található sóstó, mely közel 80 vándormadár-faj otthona, köztük flamingók kedvelt költési helye a tavaszi, téli hónapokban. A tavon tükröződik a Hala Sultan Teke mecset sziluettje, melyet Mohamed próféta nagynénjének tiszteletére emeltek, aki itt halt meg egy lovasbalesetben. A mecset fontos muzulmán búcsújáróhely, zarándokok ezrei keresik fel minden évben.
Larnaka Szent Lázár második otthona is volt: feltámadása után itt élt, és később a település első püspöke lett. Lenyűgöző, 10. századi templomát a város központjában, a szent sírja fölé emelték. 

Lefkara, a festői kis falu csipkéiről és ezüstművességéről híres.
A legenda szerint még maga Leonardo da Vinci is járt itt és annyira megtetszettek neki az itteni csipketerítők, hogy vásárolt is egy oltárterítőt. Mediterrán hangulatú, szűk utcácskákon barangolhatunk itt, kőből emelt, régi házak között.

Ciprus fővárosa, Nikózia elsősorban arról híres, hogy a világ egyetlen, ma is kettéosztott fővárosa: egyik része a görög nyelvű Ciprushoz tartozik, másik pedig a török nyelvű országrészhez. A két területet az ENSZ békefenntartók által felügyelt Zöld Vonal választja el egymástól. A határ az óvároson belül húzódik, ahol a nap bármely órájában – pár perces úti okmány ellenőrzés után – átsétálhatunk egyik oldalról a másikra.

Egész napos program, indulás a reggeli órákban Páfoszról, visszaérkezés 17h – 18h körül várható.

Angol nyelvű idegenvezetéssel.

KIRÁNDULÁS ÁRAK:
» Felnőtteknek: 50 € / fő
» Gyerekeknek: 25 € / fő

A cég által meghirdetett eredeti, közvetítői díj nélküli árak!

A kiránduláson való részvétel 10 euró / felnőtt, 5 euró / gyermek előleg befizetéséhez kötött, melyről bizonylatot / jegyet állítunk ki.
A fennmaradó összeget a kirándulás napján kell fizetni.
Amennyiben a kirándulás a szervező hibájából elmarad, a foglaló teljes összegben visszajár.

FONTOS:
A kirándulás szervezése és a tájékoztatás, kapcsolattartás magyar nyelven történik.
Maga a kirándulás angol vagy orosz nyelvű idegenvezetéssel érhető el.
A kirándulás Páfoszról indul, egy szálláshelyedhez közeli találkozópontról. Az indulás pontos helyét és idejét jelentkezésed után, e-mail-ben igazoljuk vissza.
A túrán való részvétel foglaláshoz kötött, min. 24 órával a kirándulás előtt jelezd kérlek részvételi szándékodat. A megadott árak nem tartalmazzák a túra során felmerülő egyéb költségeket (belépők, étkezés stb.).
Az árak, valamint a helyi viszonyok, technikai okok (közlekedés, időjárás stb.) miatti program módosítás jogát fenntartjuk.
24 órán túli lemondás esetén a foglalási előleget visszatérítjük.
24 órán belüli lemondás esetén a foglalási előleg nem kerül visszatérítésre.

Jelentkezem a kirándulásra!

Minibuszos kirándulás Páfoszról - Larnaka, Lefkara, Nikózia