akamas jeep safari

 

A galéria megtekintéséhez kattints a képre:

Ha szereted a természetet és látni szeretnéd, milyen Ciprus a turistaövezeteken túl, akkor ez a túra neked való!
A jeep érted jön a szálláshelyedre, így reggeli után már indulhatunk is.
A tengerpart mentén, banánültetvények és tradicionális ciprusi falvakon keresztül vezet az utunk az Akamas Nemzeti Park irányába. Első megállónkon megcsodálhatjuk a tengeri barlangokat, majd fényképezkedés és kis séta után folytatjuk utunkat az Avakas Hasadékhoz, ami csodálatos látványt nyújt és gazdagon bemutatja a helyi állat és növényvilágot. A mészkő sziklákból kivájt, 30 méterre magasodó szurdok évezredek során nyerte el mai formáját. A túraút helyenként csúszós, sziklákon és köveken kell kapaszkodni, ezért kényelmes cipővel készüljünk, de ezt a természeti csodát látni kell!
A szurdok után vár ránk a Teknős – öböl (Lara Bay), ami egy gyönyörű, érintetlen, homokos partszakasz. Ez a strand egyben természetvédelmi terület is, aranyszínű homokjába álcserepesteknősök raknak tojásokat. A fészkek meg vannak jelölve, vigyázzunk rájuk!
Miután kigyönyörködtük magunkat, irány az Aphrodité fürdő, de előtte megállunk még kicsit az egyik kilátónál, hogy fotókat készítsünk a lélegzetelállító Kék Lagúnáról. Nyári időszakban és ha az időjárás megfelelő, úszni is lehet a lagúnában ennél a megállónál.
És még mindig nincs vége a kalandoknak, hiszen hazafelé vár bennünket egy hatalmas csobbanás Páfosz egyik legizgalmasabb helyén, Adonisz fürdőjében. Adonisz fürdőjébe a belépőjegy 10 euró, de a  jeep safari résztvevőjeként ingyenes a belépés!

Utiterv:
» Tengeri barlangok – 10-15 perc
» Avakas hasadék – 50 perc
» Lara – öböl – 10-15 perc
» Banánültetvények – 5 perc fotózás
» Kék lagúna – 45 perc
» Aphrodité fürdője – 10-15 perc
» Ebéd (önköltséges, a kirándulás ára nem tartalmazza) – kb. 1 óra
» Adonis fürdője és a vízesés – 45 perc

A megállók sorrendje változhat!

Egész napos program, indulás 8.30-9.00 óra között, visszaérkezés 17h körül várható.

Gyakori kérdés: adjunk-e borravalót a túravezetőnek?

Válasz: ha jól érezted magad a kiránduláson, figyelmes, kedves és szórakoztató volt a túravezetőd, válaszolt a kérdéseidre és érdekes információkat adott át, akkor nyugodtan lepd meg egy kis borravalóval, örülni fog neki smile (5-10 eurót szokás adni)

FIGYELEM: az Avakas hasadékot téli időszakban, nagyobb esőzések után, biztonsági okokból lezárhatják. Ebben az esetben a túra időtartama nem változik, mert a túravezetők extra megállókat iktatnak be, amennyiben a szurdok nem látogatható.

KIRÁNDULÁS ÁRAK:
» Felnőtteknek: 55 € / fő
» Gyerekeknek: 40 € / fő

A cég által meghirdetett eredeti, közvetítői díj nélküli árak!

A kiránduláson való részvétel 10 euró / felnőtt, 5 euró / gyermek előleg befizetéséhez kötött, melyről bizonylatot / jegyet állítunk ki.
A fennmaradó összeget a kirándulás napján kell fizetni.
Amennyiben a kirándulás a szervező hibájából elmarad, a foglaló teljes összegben visszajár.

FONTOS:
A jeep safari szervezése és a tájékoztatás, kapcsolattartás magyar nyelven történik. Maga a kirándulás angol nyelvű idegenvezetéssel érhető el.
A kirándulás Páfoszról indul, általában az általad megadott szálláshelyről. Az indulás pontos helyét és idejét e-mail-ben igazoljuk vissza.
A kirándulás előtt tájékoztatunk a tudnivalókról és magyar nyelvű program-  és látnivaló leírást adunk – fentebb önállóan is letölthető -, így minimális angol tudással, vagy nyelvtudás nélkül is kiválóan élvezhető a program.
A túrán való részvétel foglaláshoz kötött, min. 24 órával a kirándulás előtt jelezd kérlek részvételi szándékodat.
Az árváltoztatás, illetve a helyi viszonyok, technikai okok (közlekedés, időjárás stb.) miatti program módosítás jogát fenntartjuk.
24 órán túli lemondás esetén a foglalási előleget visszatérítjük.
24 órán belüli lemondás esetén a foglalási előleg nem kerül visszatérítésre.

Jelentkezem a kirándulásra!

Akamas Jeep Safari Form